Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Mire lehet jó az Aloe vera? képes leírás - Aloe vera.tlap.hu
részletek »

Mire lehet jó az Aloe vera? - Aloe vera.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: aloevera.tlap.hu » Mire lehet jó az Aloe vera?
Keresés
Találatok száma - 14 db
69 kezelési forma Aloe Verával

69 kezelési forma Aloe Verával

A tüskés csodanövény diadalmenete a múlt évszázad harmincas éveiben kezdődött, amikor a röntgensugarakat először használták terápiaként a rák ellen. A páciensek a magas sugáradagtól égési sérüléseket szenvedtek, majd amerikai orvosok a megégetett helyekre aloe vera gélt az aloe vera növény leszedett leveleit helyezték, mellyel hatalmas sikereket értek el e gyógymód alkalmazásával.

Allergia

Allergia

Ismerje meg az Allergia Egészségvédelmi Alapítvány tevékenységét, és segítségünkkel kerekedjen felül az ALLERGIÁN!

Aloe vera - Mire jó?

Aloe vera - Mire jó?

Az aloe vera (Aloe Barbadensis Miller) lándzsa alakú leveleinek kivonatát több ezer éve használják sebgyógyításra és bőrproblémák enyhítésére. A levelek belső erezetében található gumitej szárítva hashajtó hatású. Bár elterjedt az aloe vera széles körű alkalmazása, tudományosan nem minden esetben igazolható a valódi hatékonysága.

Alvászavar

Alvászavar

Alvascentrum.hu - alvás témájú egészségügyi információs portál

Aranyér

Aranyér

aranyér.hu - az aranyérről

Asztma

Asztma

Az asztmáról

Az aloe vera a bőrápolás részeként.

Az aloe vera a bőrápolás részeként.

Az aloe vera egy nagyon népszerű növény, hiszen talán nincs is olyan személy, aki ne ismerné. Vannak olyan emberek, akik otthonukban is tartanak aloe növényt, hiszen a levelében található zselével bármi kisebb bőrproblémát kezelhetünk. Az aloe vera számos jótékony hatással rendelkezik, így ma már rengeteg termék összetevőjeként is alkalmazzák ezt a növényt. A honlap segítségével minden érdekes és fontos információt megtudhatsz róla. A kozmetikai cégek is a levelében található zselés anyagot használják fel.

Cukorbetegség

Cukorbetegség

A cukorbetegség kezelése, cukorbeteg blog, diabétesz tévhitek, receptek, táplálék táblázat, cukorbeteg szótár, eseménynaptár, cukor és betegség

Érelmeszesedés

Érelmeszesedés

Az orvosok ma már egyetértenek abban, hogy a zsíros étkezés, a dohányzás, a mozgáshiány és a stressz közrejátszik az érelmeszesedés kialakulásában. Habár ideig-óráig gyógyszerekkel és a szűk érszakaszt áthidaló (orvosi nevén bypass) műtéttel is javítható a beteg állapota, mind több felmérés sugallja: hosszú távon csak akkor remélhető, hogy a baj nem súlyosbodik, ha az előidéző okokat kiküszöbölik, azaz az életmódot gyökeresen megváltoztatják.

Hirdetés
Fejfájás

Fejfájás

egészség, orvos, kórház, doktor, beteg, betegség, fájdalom, fogorvos, fog, gyógyszer

Fekélybetegseg

Fekélybetegseg

A gasztroduodenális fekélyek túlnyomó többségét Helicobakter pylori (kb. 70-80%) vagy nem-szteroid gyulladás-gátlók (NSAID kb. 20%) okozzák. A fekélyek egy viszonylag ritkább fajtáját stressz-fekélynek nevezzük. Stressz-fekély alatt elsősorban nem a népies 'gyomor-ideg' betegséget értjük, hanem azon fekélyeket vesszük egy kalap alá, amelyek fizikai (lehet baleset, vagy műtét is), vagy emocionális megterhelés következtében alakulnak ki. Visszagondolva a kialakulás mechanizmusára, látjuk, hogy stressz-fekély esetén a külső körülmények hirtelen megváltozása áll fenn. Az ilyen fekély mindig csak akutan fordul elő!

Gombásodás

Gombásodás

Cikkek, hírek egészségről-betegségről, tudományos újdonságok, információk az egészségügy minden területéről. Életmód, lélek, szépség, táplálkozás, gyógyszer, diéta, sport: Patika Magazin

Gyomorbetegségek

Gyomorbetegségek

Gyomorégés InforMed orvosi, egészségügyi, életmód és wellness portál

Szív- és érrendszer betegségei

Szív- és érrendszer betegségei

Szív- és érrendszeri megbetegedések

Tuti menü